dissabte, 16 d’abril del 2011

Font de Mora tenia raó

—Este chino habla tan deprisa que no pillo una.

Quan el nostre benvolgut Conseller d'Educació Alejandro Font de Mora va anunciar que s'introduiria l'assignatura d'idioma xinés en l'ESO i Batxillerat, em va donar un atac de riure per no plorar i vaig pensar que açò era un despropòsit més als que ens té acostumats aquest govern. Aquesta setmana però, he hagut de donar-li la raó al conseller —sense que servisca de precedent i sense voler que es faça il·lusions per al 22 de maig—. El xinés és d'una importància vital, com explicaré a continuació.

Dimarts passat Zapatero va dir que els xinesos seguirien comprant deute sobirà —que més bé és un sobirà deute— i que a més ens tirarien una maneta en el procés de reestructuració del sistema financer espanyol amb 9000 milions d'euros, que m'han dit que són molts diners. Doncs bé, hui s'ha sabut que els xinesos el que digueren és "Nanai de la Xina" que vol dir que ja ho miraran i que ja veuran el que fan. Ja se sap, errors en la traducció.

Açò no hauria passat si Zapatero haguera estudiat xinés en la E.G.B.

9 comentaris:

  1. Sí senyor!! Tens tota la raó!!... Pobre Zapatero, ell no és que ens enganyi constantment, va ser tan sols un petit problema de... no sé... de... traducció, de transcripció, del que sigui.

    Estudiem tots xinès! :-)

    ResponElimina
  2. "Apoyaré el Estatut que salga del Parlamento de Catalunya"... deu ser que com que estava en català no acabava d'entendre el que hi deia.

    Mai s'havia vist un home mentir tant.

    ResponElimina
  3. abans ens deixaran ser part de la república popular de la Xina que no pas independents....a mi el que em sap greu de tot plegat és que cada vegada que aquest pobre home la caga els del PP inflen el pit i de villamala a villapeor és allò de virgencita que quede como estoy! per si de cas ja fa temps que sé dir Hola, adéu i gracies en xinès mandarí....

    ResponElimina
  4. A mi el que em va encantar va ser que digué que Espanya era "un poderós transatlàntic" just el dia del 99è aniversari de l'enfonsament del Titanic.

    ResponElimina
  5. Si haguessin enviat a l'insigne ex-president culé Gaspar no hagués passat això!.

    ResponElimina
  6. Assumpta. No sé... i si hi ha pronoms febles?

    Porquet. Deu ser un efecte secundari del càrrec de president.

    Elfreelang. Ja se sap, ací un partit no guanya les eleccions, sinó que l'altre les perd.

    Llesca. Aquesta és bona, no la coneixia.

    Txisky. No caic, explique-ho!

    ResponElimina
  7. Mentre no hi hagi phrasal verbs :-DD

    ResponElimina
  8. Brutal, això per no deixar-se assessorar en cultura xinesa abans d'anar-hi. Havia de deixar que Xina fes la primera declaració! i això del Titànic...apoyaré, aserejé..

    ResponElimina
  9. ostres! potser el dilluns que ve, en comptes de començar a fer dieta, m'hauré de matricular de xinès!

    ResponElimina