dissabte, 18 de juny del 2011

El rei cuiner o Canviant les coses per que tot seguisca igual


—Us llepareu els dits.
El rei del Marroc Mohamed VI s'ha posat a cuinar. En veure que el seu poble començava a queixar-se públicament, cansat de menjar sempre el mateix bullit i abans de que passara com a les cases veïnes, ha dit, —Si us heu cansat del bullit, no us preocupeu, farem una paella.

Pensat i fet, ha anat a la Plaça del Mercat de València i ha comprat una paella. Ja a la seua cuina, l'ha posada al foc i ha anat afegint-hi els ingredients. Però què ha fet? En comptes d'oli, pollastre, conill, baquetes, bajoques, garrofons, pimentó, arròs, uns bris de safrà i una miqueta de romaní, ha ficat a la paella els mateixos ingredients amb què feia el bullit.

Enllestida la seua creació culinària, l'ha presentada i ha anunciat que organitzarà una gran degustació per a que el poble li done el vist i plau. El que ha tret sembla un paella, és de ferro i té dues anses, però, quina desil·lusió, en tastar-ho ens adonem de que fa gust al mateix bullit de sempre, perquè és el mateix bullit de sempre. Això sí, amb forma de paella.



9 comentaris:

  1. M'ha agradat molt la teva forma d'explicar-ho :-)

    Seria ben bonic si fos un conte... llàstima que sigui ben real.

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada com ho expliques, potser sóc ingènua però que a la nova constitució almenys es reconegui la llengua amazic m'ha fet il·lusió

    ResponElimina
  3. Aquest Mohamet VI deu ser un gran lector de Giuseppe Tomasi di Lampedusa ;-) I si al amazic han de fer-li el mateix cas que el català van dats!

    ResponElimina
  4. Aquestes coses no només passen al Marroc :)

    ResponElimina
  5. És el que passe amb les paelles, que abans de cuinar-les s'han de tenir preparats els ingredients, un abraç

    ResponElimina
  6. Una explicació fantàstica! I una metàfora molt ben trobada.

    ResponElimina
  7. Si és comprada de València, et dic ja que no canvia massa les coses. I, si ho fa, és per a pitjor. Bona metàfora la teua! Salut

    ResponElimina
  8. Gràcies a tots pels vostres comentaris. Aquests dies vaig de cap per assumptes de feina i de salut i duc el blog una mica endarrerit.

    ResponElimina
  9. Eeeeps a cuidar-se, que la salut és el primer!!
    Abraçades!! :-))

    ResponElimina