dijous, 16 de juny del 2011

La mentida. Col·laboradora necessària.


En assabentar-me de la noticia de que l'Audiència Nacional havia admès a tràmit una denúncia contra Emilio Botín i onze més de la seua familia, de la Fiscalia Anticorrupció per frau fiscal en haver ocultat uns comptes en Suïssa, he anat a ampliar-la a internet, però com el Google tot ho barreja, m'ha eixit un article en què es parlava d'una visita que Zapatero li havia fet a Botín a casa seua. Allí es recull part de la conversa que tots dos van mantenir.

Zapatero li va dir a Botín coses com aquestes, “El éxito del Santander representa el éxito de España” i “Tienes mi apoyo, el de mi Gobierno y, lo sabes, el de toda la población”. I Botín li va llançar, entre d'altres, aquesta flor, “Estás haciendo un gran trabajo en Economía. Soy optimista respecto a la economía española a corto y a largo plazo”.

El sorprenent del cas és que açò va passar el 6 de Setembre de 2007, quan tothom menys per suposat Zapatero, ja parlava de crisi. Podíem pensar que les dues vesprades d'economia d'en Jordi Sevilla no foren suficients i que Zapatero s'equivocà en no preveure la que se'ns venia al damunt. Però no, ja sabem que l'actual president menteix, igual que ho va fer Aznar i igual que ho va fer González. Açò sembla que és inherent al poder polític. I Botín? Aquest home serà tot el que vulgueu menys tonto, tenia que saber que l'economia aniria de mal en pitjor i a més ho faria a tota velocitat, per la qual cosa, hem de concloure que és un mentider. Serà que la mentida també és inherent al poder econòmic?, o més bé serà, que la mentida és necessària per a arribar a tenir èxit en la política o en l'economia?

8 comentaris:

  1. Em sembla que per arribar a qualsevol lloc de certa posició cal valdre's no només de la capacitat d'un mateix sinó del domini d'altres arts no tan nobles...

    ResponElimina
  2. Doncs deixa'm treure els interrogants...

    serà que la mentida també és inherent al poder econòmic... i necessària per arribar a tenir èxit en política i en economia...

    Cada cop em crec menys dels que diuen tota aquesta gent.

    ResponElimina
  3. JP!! Ara ja no sé si això que dius és cert i ho has trobat de veritat al Google o és una conversa inventada per tu (que capacitat i imaginació no te'n falten gens) :-))

    En tot cas, és molt interessant... jo crec que en Za (eeeeeeecsss, he notat un pessigolleig a la nuca, he tocat i era un mosquitet i l'he esclafat sense voler... ara m'he hagut d'anar a rentar les mans... agg) deia que en Zapatero és un mentider comprovat. Vull dir això és clar i sense cap mena de dubte... i l'altre, ostres, m'hi jugaria el que fos a que no és possible obtenir tants calers de forma "neta" o sigui que...

    ResponElimina
  4. Jo com que els tinc especial apreci als dos et comento que: €@#fros*"!! i %fgm5!!@ !!

    ResponElimina
  5. Coi, dient-se Botín que esperen d'aquest pirata?.

    ResponElimina
  6. La mentida és del tot inherent al poder econòmic; sense cap mena d’interrogant.

    I els banquers, els professionals de la mentida més socialment reconeguts.

    ResponElimina
  7. Doncs malauradament sí és la mentida inherent sembla ser i també perquè una gran majoria de població s'ho empassa tot sense demanar explicacions-- el tal botín ja es deu haver posat les botes!

    ResponElimina
  8. XeXu. Açò mateix sospitava jo...

    Carme. Treu-los!, treu-los!

    Assumpta. T'assegure que tot el que es diu ací està contrastat i comprovat, inclòs les coses inventades.

    Alyebard. Es pot dir més alt però no més clar.

    Txisky. Molt bo!

    Òscar. Són preguntes ximples que em faig de tant en tant.

    Elfreelang. Però botes d'aquestes que pugen per dalt del genoll.

    ResponElimina