dijous, 23 de febrer del 2012

El conductor justicier

A bord del seu cotxe, sempre vigilant, va per carrers i carreteres impartint justícia allà on els conductors dolents campen pels seus respectes. No hi ha cap infracció tipificada al seu particular codi de circulació que quede impune. No ho fa com la policia que sanciona econòmicament per pur afany recaptatori, aquest ciutadà exemplar ho fa desinteressadament amb l'única finalitat d'ensenyar-nos a conduir d'una manera cívica i segura. Les sancions que hi imposa no costen un sol euro i es resumeixen bàsicament en la següent llista:

-Infracció lleu, tocada curta de clàxon . Pot estar acompanyada de flaixada curta amb els llums llargs.
-Infracció greu, sancions que van des de tocada llarga a tocades intermitents de durada mitjana amb flaixada de llums llargs mentre dure el contacte visual amb l'infractor si la infracció es comet per la nit.
-Infracció molt greu, pot sancionar-se com les greus, i en casos especials, aquest justicier pot demanar ajuda per a capturar l'infractor, tallant-li el pas si és necessari, per a després apallissar-lo.

Hui m'ha sorprés de bon matí, cometent una infracció, com és no eixir d'una rotonda per la mateixa eixida que ell, anant jo pel carril central i ell per l'interior quan tothom sap que és lògic anar a la feina pel seu camí que no pas pel meu. Per sort per a mi, la infracció l'ha qualificada de lleu. Me n'ha imposat la sanció corresponent, és a dir tocada curta de clàxon, i hi ha afegit treta per la finestra, de la mà esquerra amb un dit apuntant al cel, que no sé que significa, perquè he mirat al cel i no vist res.

4 comentaris:

  1. Aquesta mena de conductor justicier hauria de tenir vedat l'accés a les carreteres. Fan una micona de fàstic, per dir-ho suaument.

    ResponElimina
  2. Però a qui se li acudeix, home! Mira que cometre infraccions de trànsit... sort que hi ha el justicier per evitar aquestes desgràcies. Ves amb compte, la propera vegada potser no serà tan benèvol amb tu.

    ResponElimina
  3. Un dels dos es mereix el cel... jo prefereixo que et toqui a tu, per suportar-lo!

    ResponElimina
  4. Si veritablement aplica les sancions quan hi ha infraccions veritables, a mi ja m'està bé :-)

    Jo no sé conduir, ni tinc cotxe, ni el meu marit tampoc... així que a mi l'únic que em preocupa és que els conductors respectin els semàfors i els passos de vianants (cosa que a vegades sembla que deu costar molt, però moltíssim... llavors jo també puc aplicar alguna sanció, que no explicaré aquí) :-P

    ResponElimina