dimarts, 29 d’octubre del 2013

Comparacions

La Direcció General de Trànsit ens vol alertar dels perills de la velocitat en la carretera. Per a allò, quan ens posen una multa per excés de velocitat, ens arrivarà junt a la multa, una gràfica que fa una comparació entre xocs a diferents velocitats i caigudes des de diverses altures. Aquesta gràfica ens diu, que els efectes d'un xoc a 150 quilòmetres per hora equivalen als de caure des dalt de tot de la Giralda de Sevilla. I ara, a mi em sorgeixen dues preguntes. La primera és, quins són els efectes de caure des de dalt de la Giralda? I la segona, es pot pujar a la Giralda en cotxe?

10 comentaris:

  1. Hahahahahaha Si ja diuen que les comparacions són odioses... Ara ens hauran de mostrar quins són els efectes de caure des de la Giralda i a més hi hauran de posar una rampa per poder pujar en cotxe. :P

    ResponElimina
  2. Hahahahahaha Jo t'asseguro que no he caigut mai des de dalt de la Giralda de Sevilla i per tant no puc pas ajudar-te. Com diu la Lluna, doncs, això, que ens ho ensenyin!!!

    ResponElimina
  3. Potser s'hi podria arribar a pujar amb alguna mena de vehicle. Jo hi vaig ser fa molts i molts anys (1984) i crec recordar que hi havia rampes en lloc d'escales...

    ResponElimina
  4. AIS! (Hoe, que arto ehtá ehto!!)

    ResponElimina
  5. Crec que hi ha una història, no sé si certa o de ficció, sobre un ase que va pujar-hi

    ResponElimina
  6. I el que no saben tot i que ho intueixen és que el llenguatge es desgasta també com qualsevol altra cosa, jo estic convençut de que la gent ja no té por quan li parlen dels morts per la prenyada o el caprici racista del nazisme i les seues morts, estic convençut que a la gent no els donaria por sinó ho visqueren i, per això molts autors es fan ressó de que cal ser molt astuts i assenyats amb el llenguatge, però el que conten són els vots i la "ràbia" o instint de mort cap allò diferent i que transgredeix, no sé si m''explique, hi ha un cert esmussar les dents de les comares contra aquell qui ha fet una transgressió, alhora que un maltentés intent de que vaja pel bon camí, si a això li afegim la dictadura de la ciència actual ja ho tenim tot enllestit per a que se'ns mate als fumadors d'ací a ... espere que cent anys o més, però de ben segur que arribarà.
    Com si els conductors de totes les èpoques no saberen amb una simple dita que un xoc a cent-cinquanta kilòmetres per hora és mortal, en fi, que hi farem?

    Vicent

    ResponElimina
  7. Les coses si no es demostren no serveixen de res.....mira que hi ha gent que hauria de provar-ho

    ResponElimina
  8. Per respondre la teva primera pregunta algú hauria de matar-se. Per contestar positivament la segona, s'hi haurien de matar molt!

    ResponElimina
  9. Veig que et fas unes preguntes molt filosòfiques, ho dic per la dificultat de respondre-les...A mi em sembla que no me n'arribarà cap , per excés de velocitat, si de cas per poca!!!

    ResponElimina