dimarts, 5 de juny del 2012

Acusat i condemnat


I allà em teníeu a mi, davant del tribunal, acusat de voler viure millor del que, per naixement, em pertocava segons les lleis naturals i de la vida. Penedit i disposat a acceptar la condemna per tan greu delicte.

N. del a.- Hi ha dies en que un no sap de què escriure al seu bloc, patint de vegades una mena d'ansietat. De sobte apareix una perla com aquesta que li torna la llum i la inspiració.

15 comentaris:

  1. Ostres, sí, fa "ansietat", no? quan vols fer un post i no et ve la inspiració... ufff

    ResponElimina
    Respostes
    1. si, si...jo estic d´acord...i quan més vols, la inspiració ha marxat al veí!!

      Elimina
    2. La veritat és que enganxa molt tot açò dels blocs.

      Elimina
    3. Enganxa, ui tant! Aquests dies m'han colgat de feina i no he pogut escriure i m'enfilo per les parets... i a sobre m'han xuclat la inspiració! Sort que has compartit aquesta "perla", ja em poso les piles, hehe

      Elimina
  2. Els mitjans de comunicació són fonts inesgotables d'acudits i de ximpleries. El que passa és que no fan gràcia, fan entrar mala llet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo normalment no tinc massa dificultats a trobar un costat graciós de una noticia, si n'hi ha clar, però aquestes coses m'emprenyen tant que no puc. Aquest home que ha fet una gran fortuna precisament perquè hem viscut "per damunt de les nostres possibilitats", ara ve a dir-nos que ho hem estat fent molt malament. Per què no ho digué fa vint anys?

      Elimina
  3. Vols dir que això és bona vida i que hem de donar les gràcies perquè se´ns condemni a cadena perpètua?

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'estratègia és que ens sentim culpables de la situació actual i que acceptem tot sense dir res.

      Elimina
    2. Noooo Jp, jo si dic i fins i tot m'escolten, ara que em facin cas, és una altra cosa!

      Elimina
  4. Doncs jo avui dec tenir el dia pessimista... però quan parlo amb companys francesos i alemanys descobreixo que als seus països hi ha moltes menys polítiques socials, que paguen molts més serveis que per nosaltres són públics i que a sobre, sembla que produeixen més pela. Així que no sé si el senyor de Mercadona deu tenir part de raó. Potser sí que gastem uns diners que no tenim. Tot i que no penso que això sigui culpa del "ciudadano de a pie" com deia aquell. És tema de les polítiques que es fan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dos exemples clars i ràpids:

      - A França es paga 1/3 de tot servei mèdic que rebis en un hospital públic.
      Si vas al metge de capçalera, que sempre és en gabinets privats fora de l'hospital, primer pagues tu la consulta (uns 20€ de base) i després la seguretat social te'n remborsa 7.

      - A Alemanya el parvulari no és obligatori. Hi ha molt poques places de parvulari (dels 3 als 6 anys) i d'escoles bressol (de l'1 als 3), totes són privades i per tant caríssimes i de difícil accés. Una família de classe mitjana potser haurà de pagar una cangur o prescindir del sou d'un dels dos progenitors per a tenir cura del nen fins que comença l'escola amb 6 anys.

      Sorprenent, no?? Ells sí que se sorprenen quan els explico que a casa nostra no paguem res de tot això... (bé, l'escola bressol sí, però hi ha places per gairebé tothom i a uns preus raonables).

      Elimina
    2. En part estic d'acord amb tu. Hi ha moltes serveis que són "gratuïts" —i pose les cometes perquè gratuït no hi ha res, els impostos, a banda de servir per a alimentar la corrupció, dic jo que serviran per a alguna cosa més— que no ho devien ser en la seua totalitat, més que res per a què la gent es responsabilitzara de fer-ne un bon ús. Ara bé, creus tu que un treballador normal, i ja no dic un aturat, podria pagar un terç d'una cirurgia de coronaries o un trasplantament de fetge o un tractament amb Trastuzumab que té un cost vora els 90.000 euros? Si fem avanços en medicina i farmàcia i després no pot ser-ne beneficiari tothom, alguna cosa no funciona.

      Molts productes, com ara conserves vegetals, que es venen en Mercadona vénen de la Xina i del Perú amb uns costs de producció molt menors que els d'ací, i això per què és? Perquè en aquests països hi ha més productivitat o perquè treballen moltes més hores i en no se sap què condicions. Vol aquest home que fem ací el mateix? Doncs que ho diga clarament.

      Elimina
    3. Se m'oblidava, tant a França com a Alemanya no s'han externalitzat les produccions com s'ha fet ací. Ells ho han fet per ampliar, mai per substituir i ací es fa per abaratir costos.

      Elimina
  5. Vols dir que aquests poca-vergonyes es penedeixen d'alguna cosa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com se'n van a penedir si millor no els pot anar? El que passa és que estan veient que de seguir així, la cosa no serà sostenible ni tan sols per a ells.

      Elimina