divendres, 23 de març del 2012

Transparència

Hui el consell de ministres aprovarà l'avantprojecte de la que anomenaran llei de transparència, que regularà el dret dels ciutadans d'accedir a la informació de les administracions públiques, que ens permetrà diuen saber en què es gasten els diners i com ho fan. És a dir, faran un llei que jo creia que ja teníem, perquè amb tanta llei que hi ha per regular la vida dels ciutadans, pensava ingènuament, és clar que també n'hi havia una que controlava la vida dels governants, però no, no n'hi ha, encara que sempre és millor tard que mai.

Ara bé, crec que quan s'adonen de que els pot passar com al de la foto, faran la llei, de manera que vegem certa transparència, però, la regata que en molts casos és la part lletja, quede perfectament opaca. Una vegada més serem davant d'un exercici de canvi per a que tot quede igual. N'estarem pendents.

5 comentaris:

  1. Brrrr... sí, sí, transparència. Perquè hisenda a ells no els pot perseguir, no?!

    ResponElimina
  2. Fins ara, la declaració de patrimoni era voluntària.
    En tot cas aquesta llei no afecta els familiars més directes dels polítics (parella, pares, fills), i tampoc pot investigar fora de les fronteres de l'estat.

    ResponElimina
  3. Assistirem a una sessió de cortines de fum, ens ensenyaran el que voldran, i el que no quedarà més fosc que la regatera del teu amic.

    ResponElimina
  4. No cal ni mencionar la gran sentència popular de "feta la llei, feta la trampa"... oi?

    ResponElimina